1ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ & ΧΡΩΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ;

Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μία ήδη μεταλλική επιφάνεια. Γίνεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αποκλειστικά το χρώμα του αντικειμένου και όχι την υφή του. Τα χρώματα επιμετάλλωσης που θα δείτε στα χειροποίητα κοσμήματα Πριγκιπώ, είναι το χρυσό (επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24Κ), το ροζ (επιμετάλλωση ροζ χρυσού 14Κ), το ασημί (επιμετάλλωση ασήμι 999), το ανοιχτό γκρι (επιμετάλλωση πλατίνας) και το μαύρο (επιμετάλλωση ρουθηνίου).

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

Το μαύρο χρώμα είναι μία λεπτή στρώση ρουθηνίου στη επιφάνεια του κοσμήματος. Το ρουθήνιο ανήκει στην ίδια οικογένεια μετάλλων με την πλατίνα που σημαίνει ότι είναι ένα ευγενές και πολύτιμο μέταλλο. Όπως κάθε επιμεταλλωμένο κόσμημα θέλει ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα και ειδικότερα το ρουθήνιο του οποίου το χρώμα είναι μαύρο και η παραμικρή φθορά κάνει αντίθεση με τη βάση του κοσμήματος η οποία μπορεί να είναι ασήμι ή ορείχαλκος.

ΑΠΟ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ PALETTE ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

Το χρώμα στη συλλογή Palette που βρίσκεται μέσα στον κυκλικό δίσκο του κοσμήματος είναι ρητίνη σμάλτου. Όταν εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο και στο αλμυρό νερό, είναι πολύ πιθανό να αλλοιωθεί η γυαλιστερή υφή και το χρώμα του.

2ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ;

Όλα τα κοσμήματα μας είναι επιμεταλλωμένα. Η βάση τους είναι είτε ασήμι 925 είτε ορείχαλκος. Το επιχρύσωμα και το επιπλατίνωμα είναι ένα λεπτό στρώμα χρυσού ή πλατίνας αντίστοιχα, πάνω από το ασήμι ή τον ορείχαλκο. Για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, θέλει φροντίδα και προσοχή. Σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να αποφύγετε τη φθορά του χρώματος της επιμετάλλωσης, μόνο να την επιβραδύνετε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ;

Για να παρατείνετε το χρώμα της επιμετάλλωσης του κοσμήματος καλό θα ήταν να τα βγάζετε όταν φοράτε άρωμα, λοσιόν, κρέμες και όταν πλένετε πιάτα, κάνετε ντους, μπαίνετε στη θάλασσα, πισίνα, σπα. Γενικά να προσέχετε να μην έρχονται σε επαφή με χημικά, διότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα επιμεταλλωμένα κοσμήματα σας. Να θυμάστε ότι το χρώμα της επιμετάλλωσης του κοσμήματος φεύγει ανάλογα με τη τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει το ασήμι ή τον ορείχαλκο να φανεί και είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία.

ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΓΙΑΤΙ;

Το ασήμι οξειδώνεται με το καιρό με αποτέλεσμα να μαυρίζει. Η διαδικασία αυτή οφείλεται στην επαφή του με το θειάφι της ατμόσφαιρας και είναι αναστρέψιμη. Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά υγρά καθαρισμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να επαναφέρετε την αρχική λάμψη στο ασημένιο σας κόσμημα.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΩ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΩ;

Το καλύτερο θα ήταν να φυλάσσετε τα κοσμήματα σας σε βελούδινες θήκες και ειδικές μπιζουτιέρες. Αν δεν διαθέτετε κάτι από τα παραπάνω, καλύτερα να τα φυλάσσετε μέσα στο κουτί που τα αγοράσατε γιατί τα μόρια της ατμόσφαιρας τα φθείρουν περισσότερο όταν είναι εκτεθειμένα.

3ΡΕΤΟΥΣ - ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΡΕΤΟΥΣ";

Το χρώμα στα κοσμήματα Πριγκιπώ είναι επιμετάλλωση στη βάση της μεταλλικής επιφάνειας του κοσμήματος. Το χρώμα ή αλλιώς η επιμετάλλωση ανάλογα με τη χρήση και το Ph του δέρματος, φθείρεται με το καιρό. Με τον όρο «ρετούς» εννοούμε ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα του κοσμήματος ή αλλιώς μία νέα επιμετάλλωση.

ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΤΟΥΣ;

Πάνω στην απόδειξη αγοράς (ή την κάρτα αλλαγής σε περίπτωση δώρου) από το κατάστημα Πριγκιπώ ή από το site www.prigipo.com, αναγράφεται η μία δωρεάν επιμετάλλωση (ρετούς) για κάθε κόσμημα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε μία φορά τη δωρεάν υπηρεσία για κάθε κόσμημα, με την προϋπόθεση ότι το κόσμημα είναι κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά την οποία αγοράστηκε από το κατάστημα μας.

ΑΝ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΟ ΡΕΤΟΥΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ;

Το κόστος του ρετούς, όπως και η επισκευή του κοσμήματος εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 213 025 3687, μέσω e-mail στο info@prigipo.com, να μας πείτε ακριβώς τι χρειάζεστε και για ποιο κόσμημα και θα σας απαντήσουμε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΤΟΥΣ;

Μπορείτε να έρθετε από το κατάστημά μας στην οδό Κολοκοτρώνη 34, 3ος όροφος, 10562, Σύνταγμα και να αφήσετε το κόσμημά σας (συνοδευόμενο από την απόδειξη αγοράς) ώστε να φρεσκάρουμε το χρώμα το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 7-10 ημερολογιακές ημέρες. Μόλις είναι έτοιμο, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να έρθετε να το παραλάβετε. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε από το κατάστημα, μπορείτε να στείλετε το κόσμημα που θέλετε να φρεσκάρετε στη διεύθυνση Κολοκοτρώνη 34, 3ος όροφος, 10562, Σύνταγμα με την απόδειξη αγοράς μέσα στην αποστολή όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Μόλις είναι έτοιμο (σε περίπου 7-10 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα που θα το παραλάβουμε), θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας το στείλουμε εκ νέου. Τα μεταφορικά για τη διαδικασία δωρεάν ρετούς τα επιβαρύνεστε εσείς.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ;

Όλα τα χειροποίητα κοσμήματα ΠΡΙΓΚΙΠΩ επισκευάζονται. Μπορείτε να μας στείλετε το κόσμημα που θέλετε να επισκευαστεί (με δικά σας έξοδα αποστολής) στη διεύθυνση ΠΡΙΓΚΙΠΩ, Κολοκοτρώνη 34, 3ος όροφος, 105 62 Αθήνα, Ελλάδα, συνοδευόμενο από την απόδειξη αγοράς ή την κάρτα αλλαγής και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εάν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να φέρετε το κόσμημα προς επισκευή στο κατάστημά μας (Κολοκοτρώνη 34, 3ος όροφος, 105 62 Αθήνα, Ελλάδα, εντός του ωραρίου λειτουργίας). Αφού ελεγχθεί, θα σας ενημερώσουμε για το κόστος επισκευής μέσω e-mail ή μέσω τηλεφώνου.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Η ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΕΙΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;

Όχι, δεν αναλαμβάνουμε επισκευές ή επιμεταλλώσεις κοσμημάτων που δεν είναι ΠΡΙΓΚΙΠΩ.

4ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ

ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΑΧΤΥΛΟ;

Όχι, δεν προσαρμόζονται όλα τα δαχτυλίδια μας σε κάθε δάχτυλο, μόνο εκείνα που αυξομειώνονται. Μπορείτε να δείτε αν το δαχτυλίδι που σας ενδιαφέρει αυξομειώνεται, πατώντας στην επιλογή «ΜΕΓΕΘΗ» μέσα στο προϊόν. Αλλιώς, θα πρέπει να επιλέξετε το νούμερό σας λίγο πριν την αγορά, ακολουθώντας τον οδηγό μεγέθους που βρίσκεται στη σελίδα του κοσμήματος. Αν γνωρίζετε ήδη το νούμερό σας, απλά το επιλέγετε.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ/ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ;

Ναι, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, γι’αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κάθε φορά που θα θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του δαχτυλιδιού σας.

ΤΑ ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ;

Ναι, κάποια κολιέ με αλυσίδα αυξομειώνονται. Μπορείτε να δείτε αν το κολιέ που σας ενδιαφέρει αυξομειώνεται από τις φωτογραφίες του προϊόντος. Όσα κολιέ αλλάζουν μήκος, έχουν μία φωτογραφία στη σελίδα του προϊόντος με την προέκταση της αλυσίδας η οποία είναι περίπου 4cm.

ΤΑ ΚΟΛΙΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ;

Ναι. Όταν περάσετε το ασημένιο κούμπωμα από τη θηλιά, τραβήξτε την κλωστή που περισσεύει προς τα έξω ενώ το κούμπωμα συνεχίζει να αγγίζει τη θηλιά. Όση κλωστή περισσέψει θα την κόψετε με ένα ψαλίδι περίπου 3 χιλιοστά από το κούμπωμα και θα κάψετε με προσοχή την άκρη ώστε να σχηματιστεί μια μικρή μπίλια η οποία χρησιμεύει σαν στοπ για το μεταλλικό κούμπωμα.